Ptoube's Blog

Ενδιαφέροντα νέα από την εκπαιδευτική κοινότητα

Μπράβο στους μουσικούς

Μπράβο στους μουσικούς. Με μία συνάντηση και 2 επιστολές έθεσαν ξεκάθαρα τις θέσεις και τις προθέσεις τους. Τήρηση του νόμου ή δικαστήρια…. Μπράβο κύριοι και ας ελπίζουμε ότι θα μιμηθούν την ευθύτητα και την αποφασιστικότητα σας και άλλοι κλάδοι, οι οποίοι μέχρι στιγμής περιμένουν……… μήπως και τελικά είναι ευνοϊκή η ρύθμιση…….(για μερικούς). Μη κρυβόμαστε πίσω από ημερήσιες απεργίες για την τόνωση των ταμείων. μόνο αυτοί βγαίνουν κερδισμένοι. Μαζικές απεργίες κινητοποιήσεις και διαμαρτυρίες ΧΘΕΣ!

Πανελλήνιος Σύλλογος 30μηνιτών Καθηγητών Μουσικής του Κλάδου Τ.Ε.16

(βάσει του Ν.3687/2008)

Αθήνα, 13  Μαρτίου  2010

Κοινοποίηση:

κ.κ  Υπουργό και Υφυπουργό Παιδείας

Βουλή των  Ελλήνων

Συνήγορο του πολίτη

Καλλιτεχνική Επιτροπή Υπουργείου Παιδείας

Πανελλήνια  Ένωση  Γονέων  Μουσικών  Σχολείων

Ο.Λ.Μ.Ε

Π.Ε.Α

Π.Ε.Α.Ω.Μ.Δ.Ε.

Συλλόγους Καθηγητών Μουσικών Σχολείων

Μ.Μ.Ε.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 30ΜΗΝΙΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

Θέμα: «Να επιμορφωθούν και να διοριστούν άμεσα όλοι οι 30μηνίτες μουσικοί του κλάδου Τ.Ε16.00 του ν. 3687/2008.»

Χθες Παρασκευή 12 Μαρτίου πληροφορηθήκαμε μέσω των εκπαιδευτικών ιστοσελίδων (esos.gr και AlfaVita) ότι την Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010, εκπρόσωπος του σωματείου της Π.Ε.Α.Ω.Μ.Δ.Ε. είχε συνάντηση  στο Υπουργείο Παιδείας με τον κ. Τσαγκρή, σύμβουλο της Υπουργού κας Διαμαντοπούλου.

Ο κ. Τσαγκρής, όσον αφορά τους συναδέλφους 30μηνίτες του Ν.3687/2008, δήλωσε ότι:

Τον Ιούνιο του 2010 θα γίνουν οι εγγραφές στους πίνακες ανά κλάδους και ειδικότητες συμπεριλαμβανομένης της προϋπηρεσίας και του 2010.

Οι πίνακες θα «κλειδώσουν» και όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις (παιδαγωγική επάρκεια) θα διοριστούν σταδιακά έως το 2013, ίσως και αργότερα.

Δεν θα καταρτιστεί ξανά πίνακας 30μηνου! Κατοχυρώνεται ο διορισμός όσων συναδέλφων παρακολουθήσουν φέτος την επιμόρφωση, ίσως όμως να μην απορροφηθούν όλοι άμεσα λόγω της οικονομικής κρίσης. Αυτό θα εξαρτηθεί από το Υπουργείο Οικονομικών.

Η επιμόρφωση θα συνεχιστεί για να έχουν το δικαίωμα συμμετοχής σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ όσοι μείνουν εκτός.

Το νομοσχέδιο θα ανακοινωθεί περί τα μέσα Μαρτίου και θα  τεθεί σε διαβούλευση.

Σύμφωνα με το Ν.3687/2008, μαζί με άλλες ειδικότητες, οι καθηγητές μουσικής ΤΕ16 που έχουν συμπληρώσει έως και τον Ιούνιο του 2008 τριάντα (30) μήνες πραγματική προϋπηρεσία, διορίζονται από το σχολικό έτος 2008-2009 και το αργότερο μέχρι το σχολικό έτος 2012-2013 (αρθ. 5, παρ. 1) αφού παρακολουθήσουν την ορισθείσα από τον ίδιο νόμο τρίμηνη παιδαγωγική επιμόρφωση στην ΑΣΠΑΙΤΕ (αρθ. 5, παρ. 5).

Η εν λόγω νομοθετική ρύθμιση βρίσκεται σε ισχύ και ήδη ένας αριθμός καθηγητών έχει επιμορφωθεί και διοριστεί σε οργανικές θέσεις.

Το Δ.Σ του «Πανελλήνιου Συλλόγου 30μηνιτών Καθηγητών Μουσικής του Κλάδου Τ.Ε.16 (βάσει του Ν.3687/2008)» συνεδρίασε εκτάκτως χθες Παρασκευή 12 Μαρτίου ύστερα από αλλεπάλληλα αγωνιώδη τηλεφωνήματα των μελών του, που είχαν πληροφορηθεί τις ανακοινώσεις του κ. Τσαγκρή Συμβούλου της Υπουργού Παιδείας κας Διαμαντοπούλου με μοναδικό θέμα την απειλή κατάργησης του υφισταμένου εν ενεργεία νόμου Ν.3687/2008 και την απειλούμενη καταδίκη σε μόνιμη ανεργία των μελών του ύστερα από δεκαπενταετή προσφορά στην μουσική εκπαίδευση των δημόσιων σχολείων.

Κα Υπουργέ δεν ζητάμε ούτε ευνοϊκή ρύθμιση ούτε ρουσφέτι από εσάς. Ζητούμε ως νομοταγείς Έλληνες πολίτες μόνο το αυτονόητο, την πλήρη εφαρμογή του νόμου Ν.3687/2008.

Σας γνωρίζουμε ότι ο νόμος έχει χαρακτηριστεί ως μεταβατική και κλειστή ρύθμιση, αφού αφορά περιορισμένο αριθμό συναδέλφων.

Περιμένουμε λοιπόν από εσάς να τηρήσετε τις προεκλογικές σας δεσμεύσεις, οι οποίες σας έφεραν στην εξουσία και να κινήσετε τις απαραίτητες διαδικασίες της συνέχισης της εφαρμογής του νόμου Ν.3687/2008.

Προειδοποιούμε την Υπουργό κα  Διαμαντοπούλου ότι στην περίπτωση που ληφθούν τα μέτρα που ανακοινώθηκαν μέσω του συμβούλου της κ. Τσαγκρή την Παρασκευή 12 Μαρτίου θα ξεκινήσει μια μάχη που θα βρει απέναντι της το σύλλογό μας αλλά και όλους τους υπόλοιπους συνάδελφους άλλων ειδικοτήτων που εμπίπτουν στον Ν.3687/2008, στις αίθουσες των δικαστηρίων με μηνύσεις.

Ο Πρόεδρος                                                                  Γραμματέας:

Μάρκου Εμμανουήλ Σπυρίδων                                             Κερασοβίτης Κώστας

m.markou@yahoo.gr k_kerasovitis@hotmail.com

14 Μαρτίου, 2010 - Posted by | πίνακες, υπεπθ, Ανακοινώσεις, Δηλώσεις υπουργου παιδείας, ΝΕΑ, αναπληρωτές, διορισμοί | , , , , , ,

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: